Coaching Akademija

Završili ste NLP Master praktičarski trening i pitate se koji je sledeći korak?

Primetili ste da vam se u toku treninga dopao rad sa ljudima i da ste uživali podržavajući ih u njihovim promenama? Možda razmišljate kako usvojena znanja i veštine možete dalje da koristite profesionalno.

Dobro došli na MyNLP Coaching Akademiju!

 

[prijava]

Naša vrata su uvek otvorena onima koji smatraju da je lični razvoj podjednako važan kao i profesionalni, onima koji veruju u bezgranične potencijale ljudi i u njihovu dobrotu i onima koji vole da rade na sebi neprestano.

Ove jeseni otvaramo naša vrata svima vama koji želite da postanete sertifikovani coach i spremno zakoračite u najplemenitiju profesiju današnjice.

Coaching Akademija je namenjena IANLP Master praktičarima koji žele da se profesionalno (ili unutar svojih trenutnih uloga) bave coaching-om pojedinaca i timova i da za to poseduju adekvatno znanje i veštine, kao i međunarodno priznanje.

MyNLP Coaching Akademija obezbeđuje polaznicima sticanje neophodnog znanja i veština praktične primene NLP metodologije, tehnika i alata u coachingu, kao i drugih metoda nastalih iz humanističke psihologije (psihodinamski coachinga, primena TA, CBT i Art – terapije itd).

Program omogućuje učesnicima da coaching metodologiju primene u različitim oblastima coaching-a kojima žele da se bave – life, business, executive, sport, team coaching, menadžer kao coach.

Nakon završetka programa, učesnici stiču međunarodno priznat MyNLP sertifikat NLP Coach, odobren i overen i pečatom IANLP asocijacije (Approval-No. IA01021-190619).

https://www.ia-nlp.org/curricula/section/Submitted_non_IANLP_Curricula

PROGRAM

130 sati treninga

  • 6h ili 1 dan – definicija uloge i funkcije kouča, okvira koučing procesa
  • 65 sati u min 9 dana – napredne tehnike NLP coachinga
  • 59 sati u min 8 dana – dodatne koučing metode i metode humanističke psihologije

15 sati supervizije

25 sati pripreme Finalnog projekta (uz podršku mentora) koji sadrži 3 dela: lični profil kouča, prezentacija koučing koncepta, 3 dokumentovana slučaja

SADRŽAJ

Modul 1: Uvodne definicije i uvod u NLP coaching

Coaching – definicija, razlika između coachinga, treninga i terapije, vrste coachinga

Profesionalni identitet coach-a – uloga, definicija, etika i integritet, stanje i mindset

Okvir coaching procesa – proces, sesije, odnosi, ugovor, ciljevi, prepreke

Okvir coachinga prema NLP principima (Dilts – 6 nivoa coachinga)

Usmerenost na proces i rešenje

Delovi coaching tehnika i koja im je svrha, kako se kombinuju – asocijacija disocijacija, uloga submodaliteta, metafore, sidrenje

Modul 2 – 5: Napredne NLP tehnike i alati u coachingu

Okvir prve coaching sesije – uvođenje, coaching ugovor, prikupljanje informacija, fokus/teme, proces, zatvaranje  (kroz praktične vežbe)

Stvaranje veze između coach-a i klijenta – rapor, praćenje i vođenje, slušanje (kroz praktične vežbe)

Mapiranje klijentovog unutrašnjeg sveta – kalibriranje, kongruencija i nekongruencija, rep sistemi, strategije, metaprogrami, vrednosti i uverenja, identitet i svrha (kroz praktične vežbe)

Moćna pitanja – meta model, GROW  (kroz praktične vežbe)

Okvir narednih sesija – ponovno ulaženje i ponovno ugovaranje, pronalaženje pravog procesa i metoda, intervencije, metafore, održavanje procesa, zatvaranje   (kroz praktične vežbe)

Finalna sesija – rescripting, putovanje heroja, šta se dešava posle   (kroz praktične vežbe)

Napredne NLP tehnike za specifične oblasti – postavljanje ciljeva, priprema za važne događaje, unapređenje učinka, rešavanje konflikata i problema, razrešavanje odnosa, prevazilaženje negativnih stanja, rešavanje trauma i fobija, razrešavanje odnosa prema prošlim događajima, rešavanje unutrašnjih konflikata, pronalaženje novih strategija i načina življenja, gubljenje težine, pušenje, fizička aktivnost, razvijanje liderskih veština, razvijanje kreativnosti… (kroz vežbe tehnika)

Modul 6 – 9: Upoznavanje sa drugim metodologijama u coaching-u

Primena humanističke psihologije u coaching-u, Transakciona analiza u coachingu, CBT, psihodinamski koučing, TCI i drugi modeli u timskom coachingu, primena fotografija u coachingu – sve kroz vežbe i tehnike. 

PREDAVAČI

Tatjana Šokčić, IANLP Coach

Maja Pavlov, Fellow Member Trainer IANLP

Nevena Jeremić, A-N Network Registered Coach

INVESTICIJA

Investicija: 3.000 eur i podrazumeva 130 sati treninga, 15 sati supervizije i podršku u izradi finalnog projekta. Omogućeno je plaćanje na 12 rata, a iznos rate je 250eur.

Za uplate od 50% iznosa do 15.jula i 50% do 15.septembra  investicija iznosi 2.600 eur.

Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protuvrednosti prema srednjem kursu NBS na dan izdavanja računa. Cene ne podrazumevaju PDV.

DALJE USAVRŠAVANJE

Nakon sticanja zvanja NLP Coach kroz naš program, učesnici koji žele da postanu članovi međunarodne asocijacije coach-eva IANLP, mogu da nastave sa sticanjem prakse kroz coaching sesije dok ne ispune uslove za zvanje Coach IANLP i članstvo u IANLP Asocijaciji sa ovim zvanjem.

Sve registrovane IANLP Coach-eve možete pogledati u registru asocijacije: https://www.ia-nlp.org/coaching

kao i za Srbiju: https://www.ia-nlp.org/coaching/country/section/serbia

Prema pravilima IANLP asocijacije, za sticanje zvanja Coach IANLP, kandidati treba da dokumentuju (pismeno) dodatno:

  • 20 sati coaching sesija individualnog ili timskog coaching-a
  • 30 sati ličnog coaching-a u ulozi klijenta sa supervizorom kao coach-em, sa fokusom na lični rast i razvoj i to miN 15 sati coaching-a sa NLP metodama i po 5 sati pomoću 3 druge metode, od čega je 1 metoda orijentisana na telo. Potrebno je da se dokumentuje iskustvo sa ovih sesija, uvidi do kojih je klijent došao.

Dokumentaciju pregledava i odobrava Fellow Member Trainer IANLP, a kontroliše IANLP Asocijacija nakon čega se izdaje sertfikata Coach IANLP.

Dodatno, za sticanje Coach IANLP zvanja, asocijacija propisuje da kandidat treba da ima više od 25 godina starosti, najmanje 8 godina radnog iskustva kao i da je između upisa na praktičarski trening i sertifikacije za coach-a prošlo više od 2,5 godine.

Svi uslovi su dostupni na:

https://www.ia-nlp.org/curricula/section/curriculum_coach_ianlp

 

Za sve informacije ili podršku u odlučivanju, tu smo!

Kontaktirajte nas:

+381 60 6 3232 70, una.timotijevic@mynlp.rs

 

[prijava]

Coaching Akademija