Utisci

Miroslava Drapšin

Meni je NLP-a obeležio celu godinu kao nešto najbolje što mi se dogodilo jer je znatno uticalo da promenim neke stvari kod sebe i samim tim da moj život bude kvalitetniji. NLP je potpuno uzbudljivo neobično, čarobno putovanje sačinjeno od mnoštva koraka samootkrivanja, saznanja, promena, ličnog razvoja i rasta. Vrlo korisno sa mnoštvom upotrebljivih alata i nadasve primenjivo u svim segmentima privatnih i poslovnih odnosa naročito što se neke životne moguće situacije oslikavaju kroz iskustvo.

Za svakoga ko želi i ima volju da uradi nešto dobro za sebe, NLP predstavlja neprocenjivu vrednost za sadašnjost i ulaganje u sopstvenu budućnost, kvalitetniji život, efikasniju komunikaciju.


Olja Lapčević

Ni sama ne znajući sta će me čekati na NLP putovanju, odlučila sam da krenem, bez puno očekivanja (što baš i ne liči na mene :). Okolina me je čudno gledala 🙂 teško razumevajući šta je to zanimljivo u nečem što se zove ‘Neuro Lingvističko Programiranje’ i šta se to tamo može naučiti, i još da ‘žrtvujes’ vikende 🙂 Kako je vreme prolazilo, sami su počeli da uočavaju pozitivne promene u mom načinu razmišljanja, odnosu prema svakodnevnici, stavovima, ponašanju… To je i meni bio dobar signal da sam na dobrom putu 🙂 i da je NLP praktičarski trening samo prva stanica mog NLP putovanja. NLP Master je sledeća deonica na koju krećem uskoro 🙂


Svetlana Negić

Upoznavajući se sa NLP-om još sam se bolje upoznala sa svojim unutrašnjim bićem, jer NLP je rad na samom sebi sa manifestacijom na druge. Upoznala sam nove divne i zanimljive ljude i time proširila svoj krug prijatelja. Ako imate prijatelja da vas uputi u svet NLP-a zahvalite mu se, jer će te naučiti stvari koje ostaju primenljive kroz ceo život a samim tim vam unapređuju odnose (partnerske, porodične, prijateljske). U to ime ja se zahvaljujem svojoj divnoj prijateljici Tanji Šokčić koja me je uvela u taj svet.


Kata Vuletić

Praktičarski kurs NLPa me naučio efikasnim tehnikama koje sam odmah primenila na sebe, svoje najbliže – decu i prijatelje, kao i klijente sa kojima radim, a sa instant dobrim rezultatima na rešavanju svojih i njihovih problema. Učenje je ugodno i efikasno jer se radi u malim grupama, pa se uradi puno primera i postoji mogućnost sagledavanja eventualnih grešaka.


Milica Tešanović

Obzirom na to da sam pohađala više obuka u HR Centru, želim da napišem par reči o NLP praktičarskom koji završavam. „Put do uspeha je popločen dobrim namerama“, preformulisana rečenica koja za mene ima veliki značaj, jer sam NLP dobila preporučeno od meni drage drugarice. Priznajem da je to najbolja namera u životu koju je mogla da mi nameri.

Pitate se zašto?

Kao mlada osoba koja se odluči da upliva u preduzetniče vode, bez prethodnog znanja istog, od velikog je značaja KAKO to da učinite. Kroz NLP sam naučila mnoge tehnike, kao prvo šta ja to iskreno želim, kako da postavim cilj i što je najvažnije na koji način mogu da ga ostvarim. I ako uvek nađete rešenje za izazove, sa NLP ste u mogućnosti da pronađete više rešenje i imate izbor, a samim tim i veću mogućnost da izaberete najbolje za sebe. Konačno razumem sebe u potpunosti i samim tim svet oko sebe, vidim mogućnost u svakoj situaciji i biram najbolje za sebe. Da Vam na pričam koliko su mi se poboljšali odnosi sa okolinom, od porodice, prijatelja i poslovnih partnera. Hvala Tatjani na bezuslovnoj podršci, Dragani i Draganu koji nesebično prenose znanje. Život je lep!


Tomislav Protulipac

NLP – nije li lepo naći lepotu promene.

Dok sedim u učionici HR Centra slušam, gledam predavača – u stvari „vratara“ koji otvara vrata jednog veličanstvenog sveta novih ideja, shvatam da je to ono što sam tražio duže vremena, znao sam da postoji i da je tu blizu oko mene, u stvari svuda gde se okrenem, ali nikako da dobijem znak.

Svemu dođe kraj koji znači i početak nečega pa tako je u mom životu došao „znak“-to je to što mi treba.

Znak  ne može doći od bilo koga on te jednostavno prizove, dođe sam kada si otvoren za promenu ili vam ga pokaže neko ko je postao promena koju želi da vidi u svetu. Došao je od „Malog Bude“ kome želim da se zahvalim po ko zna koji put u životu jer postoji i jer je tu uz mene. On je prošao kroz prostorije HR Centra gde sada sedim, pustio korenje i objasnio mi kako se u Hr Centru mogu osećati sigurno i spokojno.

Dok pravim malu kafe pauzu stiže pitanje“Malog Bude“ (koji je kao i svaki put do sada osetio promenu i svako moje stanje) koje glasi kratko:

„I ? “

Vidite jednostavno slovo a toliko pitanja i značenja. Odgovor sledi:

 

  • „VIZUELNO“ –  jako lepo
  • „AUDITIVNO „ – zvuči korisno
  • “KINESTETIČKI“ – o tome ću ti kasnije
  • „Čitaj kad procesuiraš“

 

Na pitanja „Malog Bude“ morate uvek imati odgovor koji će ga pokrenuti.

Ne znam, više ne smem da pišem jer od kad je NLP u mom životu promene su neizbežne i toliko idu jedna za drugom da to jednostavno postaje beskonačna trka ideja. Ne smem propustiti ni jednu trku.

Hvala „Malom Budi“ i „NLP-u“, nije li prelepo naći lepotu promene!

Pozdrav svim sadašnjim i budućim NLP-ovcima, žurim da rekonstruišem moju MAPU.

Ukoliko želite da primate novosti na email, prijavite se na naš newsletter

Utisci